Wat doet een thuisbatterij
Een thuisbatterij zorgt ervoor dat je optimaal gebruik kunt maken van de energie die overdag opgewekt wordt door je zonnepanelensysteem.
De batterij is een buffer waarin de overcapaciteit opgeslagen kan worden zodat er slim gebruik gemaakt kan worden van de opgewekte stroom.
Â
Daarnaast kan de de thuisbatterij aangesloten worden op een softwaresysteem waarmee het mogelijk is om je energie op slimme momenten in te kopen. Wanneer er weinig opgewekte energie beschikbaar is vanuit je zonnepanelen gaat de software vanaf het net de thuisbatterij opladen op de momenten dat de laagste prijzen gelden.Â
De software zorgt er automatisch voor dat er op slimme momenten terug geleverd gaat worden zodat je zo min mogelijk last hebt van fluctuerende prijzen op de energiemarkt.

Â
De thuisbatterij
Steeds meer mensen willen zelf kunnen beschikken over opgewekte groene stroom. Met een accu voor zonnepanelen kan de opgewekte energie worden opgeslagen en gebruikt op de momenten wanneer je deze zelf het hardst nodig hebt.
EnerGe B.V. levert opslagsystemen op maat voor deze toepassing. Deze opslagsystemen kunnen naadloos meegroeien met de toenemende behoefte aan energieopslag.Â
Onze accusystemen zijn geschikt om aan te sluiten wanneer je al in het bezit bent van een zonnepanelensysteem. Het zonnepanelensysteem wordt hierbij ongemoeid gelaten zodat je eventuele garanties niet verliest.

Dynamisch energiecontract
Met een slimme meter, zonnepanelen en een thuisbatterij is het mogelijk om een dynamisch energiecontract af te sluiten.
Met een dergelijk contract kan je het energieverbruik van je woning in detail monitoren. Zo kom je alles te weten over de pieken en dalen in je dagelijkse energieverbruik. Het batterij managementsysteem zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk zelfvoorzienend bent in de energievraag van je woning. Op deze manier kun je direct zien wat voor invloed je op dagelijkse basis aan het uitoefenen bent op je energieverbruik.
De prijsstijgingen en de toenemende instabiliteit van het lichtnet leiden ertoe dat het interessant is geworden zelf opgewekte groene stroom op te slaan en deze stroom op de momenten te ontladen dat er op het elektriciteitsnet het meest vergoed wordt. Met alleen een zonnepanelensysteem is een woning of pand gemiddeld tussen de 28% tot 37% zelfvoorzienend. Een energieopslagsysteem kan de zelfvoorzienendheid van de woning naar 70% verhogen afhankelijk van het verbruik en de hoeveelheid opgewekte energie.