Wat doet een thuisbatterij

Een thuisbatterij zorgt ervoor dat u optimaal gebruik kunt maken van de energie die overdag opgewekt wordt door je zonnepanelen systeem.

De batterij is een buffer waarin de overcapaciteit opgeslagen kan worden zodat er slim gebruik gemaakt kan worden van de opgewekte stroom.

Daarnaast kan de de thuisbatterij aangesloten worden op verschillende softwaresystemen van energiebedrijven die het mogelijk maken om uw energie op slimme momenten in te kopen wanneer er weinig opgewekte energie beschikbaar is vanuit je zonnepanelen of windturbine. Wanneer de accu vol is kan de energie op slimme momenten terug geleverd worden zodat je zo min mogelijk last hebt van fluctuerende prijzen op de energiemarkt.

 

Thuisbatterij

Steeds meer mensen willen zelf kunnen beschikken over opgewekte groene stroom zonder dit eerst terug te leveren. Deze stroom kan worden gebruikt op een later moment of op een andere locatie.

EnerGe B.V. levert accusystemen op maat voor deze toepassing. Deze opslagsystemen kunnen naadloos meegroeien met de toenemende behoefte van energieopslag.

Dynamisch energiecontract 

Met een slimme meter, zonnepanelen en een thuisbatterij is het mogelijk om een dynamisch energiecontract af te sluiten. Met een dergelijk contract kan je het energieverbruik van je woning in detail monitoren. Zo kom je alles te weten over de pieken en dalen in je dagelijkse energieverbruik. Het batterij managementsysteem zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk zelfvoorzienend bent in de energievraag van je woning. Op deze manier kun je direct zien wat voor invloed je op dagelijkse basis aan het uitoefenen bent op je energieverbruik.

De prijsstijgingen en de toenemende instabiliteit van het lichtnet leiden ertoe dat het interessant is geworden zelf opgewekte groene stroom op te slaan en deze stroom op de momenten te ontladen dat er op het elektriciteitsnet het meest vergoed wordt.