Laadpalen

Uw persoonlijke

laadoplossing!

elektrisch rijden

WAAROM EEN LAADPAAL VOOR THUIS AANSCHAFFEN?

Ben jij onlangs de trots eigenaar geworden van een elektrische auto? Dan betekent dit dat je dit duurzame pareltje zal moeten opladen. Dit kan je doen door middel van een stopcontact, maar dit is niet de meest veilige manier.

Een andere manier van laden is met een laadpaal. Het laadstation – of bij een mobiele lader de laadkabel met elektronische functies – zorgt voor de communicatie tussen het stroomnet en de lader in de auto. Afhankelijk van wat de autolader nodig heeft, wordt via het laadstation de hoeveelheid stroom en het voltage geleverd.

Maar waarom zou je voor thuis een laadpaal aanschaffen? Daarvoor zijn eigenlijk diverse voordelen op te noemen. Zo is het opladen via de laadpaal thuis veiliger, maar ook sneller dan via het stopcontact. Ten tweede zijn laadpalen voor iedere meterkast geschikt, omdat het laadvermogen instelbaar is naar de maximale capaciteit van de meterkast.
Ten derde een laadpaal voorbereid op de toekomst. Als er een tweede of derde elektrische auto wordt toegevoegd, kan het laadvermogen gemakkelijk worden aangepast, zonder hiervoor dure aanpassingen te moeten laten verrichten aan de meterkast.

Laadpalen en laadkabels
Om je elektrische auto veilig te kunnen opladen, heb je een laadpaal nodig. Wij kennen twee typen laadpalen: Laadpalen met een stopcontact zijn geschikt voor alle elektrische auto’s; niet alleen voor de huidige generatie elektrische auto’s, maar ook voor de toekomstige. Er zit geen geïntegreerde kabel aan dit type laadpaal, waardoor je jouw laadkabel naar keuze kunt koppelen en deze kabel kunt opbergen wanneer het niet wordt gebruikt. 

Wil je liever een laadpaal met een vaste laadkabel? Dat is uiteraard geen probleem. Informeer naar de lengte van de kabel. Er zijn diverse merken laadpalen die een vaste kabel leveren.

Wat een laadkabel zo veilig maakt is dat de technologie in de kabel aangeeft hoeveel en hoe snel er geladen mag worden. Deze technologie heet de Control Pilot Pin. Welke laadstekker weer geschikt is voor jouw elektrische auto, wordt overigens weer bepaald door de aansluiting.

Wil je weten wat de juiste laadkabel is voor jouw auto? Kijk hier.

Er bestaan diverse merken laadpalen, deze hebben wij opgenomen in ons assortiment; Powerdale Home, Ostra, Etrel, Alfen of CTEK CHARGESTORM® CONNECTED 2, .

Hoe snel laad ik mijn auto thuis op?
Het is van diverse factoren afhankelijk hoe snel jouw auto kan opladen, zoals de meterkast en het laadvermogen dat jouw auto kan ontvangen. Met een 3fase meterkast, oftewel krachtstroom, gaat dit stukken sneller. Uiteraard moet jouw auto ook in staat zijn deze krachtstroom te ontvangen.

Thuis laden of snelladen?
Thuis laden door middel van een laadpaal is de goedkoopste manier om te laden. Je betaalt namelijk de stroomkosten aan jouw energieleverancier. Gemiddeld betaal je thuis zo’n €0,21 per kWh. Daarnaast zijn er ook duurzame oplossingen waarmee je zelf stroom kunt opwekken, waardoor je de stroom niet hoeft af te nemen van je netbeheerder.

Het kan ook voorkomen dat je veel onderweg bent. Hierdoor ben je al gauw aangewezen op snelladers. Het woord geeft het al aan: de auto laadt sneller op dan met een laadpaal thuis. Omdat de omvormer in de auto wordt direct overgeslagen, wordt de accu direct gevoed. Het “nadeel” van snelladen, is dat de kosten hiervoor vaak hoger zijn dan de kosten van thuis laden.

Laadkosten verrekenen met je werkgever?
Wanneer je een elektrische auto van de zaak rijdt en de auto thuis wilt laden, lijkt op het eerste oog niet ideaal. Gelukkig is hier een oplossing voor. Door een kWh meter aan te sluiten op de laadpaal, kan je de stroomkosten gemakkelijk en snel verrekenen met jouw werkgever. Op het display is dan af te lezen wat je totaal verbruikt hebt gedurende een specifieke periode.

Wil je liever compleet ontzorgd worden met de verrekening? Geen enkel probleem! Door middel van een speciaal abonnement worden alle laadsessies maandelijks automatisch vergoed en wordt de rekening van de stroomkosten naar jouw werkgever gestuurd.

Zijn er risico’s verbonden aan een laadpaal thuis?
Bij een geplaatste laadpaal zijn vrijwel geen risico’s. De laadpalen die EnerGe aanbiedt zijn allemaal voorzien van keurmerken en voldoen aan de veiligheidsvoorschriften volgens de Europese wetgeving.
Echter, de installatie van een laadpaal neemt wel risico’s met zich mee. Daarom raden wij altijd aan om een erkend installateur in te schakelen. EnerGe kan jou hier uiteraard bij helpen. Daarnaast ontvang je 2 jaar volledige garantie op de installatie. Er zijn gelukkig diverse veiligheidsopties, zoals een slimme aardlek- en fout stroomdetectie, om de veiligheid te kunnen garanderen.

Van aankoop tot installatie
Wil je montage op staande paal of aan de wand, zijn er graaf- en/of straatwerkzaamheden noodzakelijk? EnerGe verzorgt het allemaal. Onze gecertificeerde installateurs barsten van de ervaring; ze monteren immers dagelijks laadpunten door heel Nederland.

De stappen voor de installatie bij jou aan huis zijn als volgt:

  1. Om de doorloop van aankoop naar installatie zo snel mogelijk te laten verlopen, vragen wij jou een aantal foto’s op te sturen en een paar korte vragen te beantwoorden.
  2. Wij nemen hierna zo spoedig mogelijk contact met je op om de installatie van jouw laadpaal met je in te plannen.
  3. De gegevens en foto’s die je bij stap 1 hebt verstrekt, geven wij door aan de installateur, zodat hij zo voorbereid mogelijk bij jou de installatie komt uitvoeren.

Meer informatie over jouw laadpaal thuis?
Heb je vragen over de mogelijkheden bij jou thuis? Of wil je meer weten over de eventuele kosten in jouw situatie? Schroom niet en neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met een passend advies.

“Het klimaat is geen probleem van vandaag, maar wel van GISTEREN"