Laadpaal thuis

Er zijn een hoop verschillende soorten laadpalen en wallboxen waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken.

Wij hebben de laadstations in 3 overzichtelijke categorieën voor je ingedeeld om een goed startpunt te kunnen vinden waarop je al je wensen kan baseren.


Privé laden

Plug & charge

Iedere situatie is anders en elke EV rijder heeft zijn eigen wensen. Rijd je uitsluitend privé dan kan je met een kleine investering ervoor zorgen dat de accu van je auto iedere ochtend volledig opgeladen is met een plug & charge station.  Soms kunnen er uiteraad nog extra wensen zijn, hier kan altijd rekening mee gehouden worden.

Een goed voorbeeld is de EV Hub laadpaal, deze is uitgerust met de start-stop methode. Je hoeft enkel de aangesloten laadkabel van het laadstation in je elektrische of hybride auto te pluggen en er wordt direct gestart met laden.

 

Privé en zakelijk laden

Slimme laadpaal

Rijd je zowel privé als zakelijk, kies dan voor een slimme laadpaal. Met een slim station kan er fiscus-proof geladen en verrekend worden. Een goed slim station is op verschillende manieren te configureren waardoor er ruimte is om de laadoplossing volledig naar wens ingesteld kan worden.

Een goed voorbeeld van een slim station is de Ostra Home & Work. Met de hulp van een specialist kan de configuratie voor zowel het zakelijke rijden als je woning volledig geoptimaliseerd worden.

 

Zakelijk laden

Zakelijk laden

Rijd je uitsluitend zakelijk dan zijn er stations beschikbaar die je al het werk op het gebied van administratie en facturering uit handen kunnen nemen. Na installatie hoef je alleen nog maar je laadpas of druppel voor het station te houden. De rest gaat vanzelf.

Een goed voorbeeld van een zakelijk station is de Etrel Inch Pro. Dit soort stations nemen je al het werk uit handen op gebied van administratie en facturering. Daarnaast voldoet een dergelijk station aan alle eisen om fiscus-proof zakelijk te kunnen verrekenen.