Veelgestelde Vragen

Vragen over Waterontharder

Kan jij jouw vraag hier niet vinden? Stel het direct aan ons via onze website of bel ons!

De SensorSoft waterontharders zijn uniek. Ze ontharden niet alleen je water, maar zuiveren het water ook met de ingebouwde waterfilter. Dankzij de slimme ingebouwde computer, past de waterontharder het zoutverbruik automatisch aan, zodat je nooit te veel zout verbruikt.

Je bent niet verplicht je te registreren. Echter, wij raden dit wel aan om een aantal redenen. Ten eerste ontvang je een jaar lang gratis serviceabonnement, wanneer je je apparaat registreert op de website van SensorSoft. Dit houdt in dat, als er onverhoopt iets met het apparaat aan de hand is, wij het eerste jaar het probleem oplossen zonder hiervoor voorrijkosten en arbeidsloon in rekening te brengen. Ten tweede ontvang je 3 zakken zout als webshoptegoed

Wanneer je jouw SensorSoft waterontharder registreert, ontvang je een jaar lang gratis serviceabonnement. Uiteraard kun je na afloop een betaald serviceabonnement nemen voor €7,99 per maand. Na 36 maanden voeren wij bij dit serviceabonnement een controle uit. U hoeft hiervoor niets te doen. Wij zullen met u contact opnemen voor het inplannen van deze afspraak.

Jazeker! Na elke 12 maanden, waarbij u uw serviceabonnement heeft lopen, ontvangt u een zout tegoed van 45kg in uw webshop-account.

Ja, wij werken met een automatisch incasso. Je betaalt maandelijks €7,99 voor het serviceabonnement aan SensorSoft. Dit abonnement gaat in, zodra de eerste betaling is voldaan. Op deze manier wordt bij ons bekend dat hier gebruik van wordt gemaakt.  Dit maandelijkse incasso loopt via Mollie B.V.

Opzeggen van het serviceabonnement kan maandelijks. Dit doe je door een e-mail te sturen naar info@sensorsoft-waterontharder.nl. SensorSoft zal de opzegging vervolgens aan je bevestigen met de mededeling van de eerst mogelijke opzegdatum.

Met een waterontharder heb je nooit meer last van kalk(aanslag) in je woning. Je kunt hierbij denken aan douche of badkamer, kranen, muren, tegels, koffie & thee glazen, vaatwasser en nog veel meer!

Zacht water is voor vrouwen ideaal voor een schone en zachte huid. Voor mannen is zacht water noodzakelijk om glad en zonder irritatie te scheren.

Door het aangroeien van kalkaanslag in uw waterleidingen heeft u rendementsverlies. Een waterontharder verwijdert ook bestaande kalkaanslag, waardoor je gemiddeld 7 m³ gas per persoon minder verbruikt. Tevens bespaar je ook op de stroomkosten tot wel 65 euro per gezin. Het rendement van je verwarmingssysteem stijgt door de waterontharder met minstens 20%.

Vragen over Dakisolatie

Kan jij jouw vraag hier niet vinden? Stel het direct aan ons via onze website of bel ons!

Het isoleren van je dak is een kostbare investering, maar wel een met een hoog rendement. De kosten zijn afhankelijk van het type materiaal dat wordt gebruikt en wat het afwerkingsniveau is. De goedkoopste manier, zonder afwerking, kost zo’n €2.500,00 voor een gemiddeld dak.

Ook voor dakisolatie is er een subsidie, wanneer je deze maatregel laat uitvoeren in combinatie met een andere maatregel. De subsidie wordt bepaald op basis van het aantal vierkante meters wat je wil laten isoleren. Uiteraard kan onze adviseur het subsidiebedrag voor je berekenen in een persoonlijk gesprek. Tevens kan de subsidie gecombineerd worden met de Energiebespaarlening, zodat de uitgave voor jou minder groot is.

Je wilt natuurlijk snel weten op wat voor manier je jouw dak het beste kunt isoleren, wat het kost en wat het je kan opleveren. Daarnaast wil je er op vertrouwen dat een goede aannemer het werk komt uitvoeren. Wij zullen dan ook eerst duidelijkheid scheppen over de kosten en wat het je kan opleveren. Naar aanleiding hiervan kun je beslissen of je het dak wil laten isoleren. Als je het dak wilt laten isoleren, komen wij langs om het dak te controleren. Daarna regelen wij de rest en blijven wij betrokken tot en met de oplevering.

Platte daken isoleren wij aan de buitenkant, in tegenstelling tot schuine daken. De reden hiervoor is dat er een groot risico is op dakrot als het dak aan de binnenkant wordt geïsoleerd. Naast het plaatsen van de dakisolatie, controleren wij tevens de bestaande dakbedekking en dakranden. Een voordeel van isolatie aan de buitenkant, is dat er binnen geen ruimte hoeft te worden verloren te gaan in de woning. Je hebt dus geen last van de werkzaamheden in de woning, omdat dit enkel aan de buitenzijde plaatsvindt. Afhankelijk van de huidige situatie wordt gekeken welk materiaal het meest geschikt is.

Voor het binnenhouden van de warmte, biedt een groen dak niet dezelfde isolatiewaarde als een geïsoleerd dak. Echter, een groen dak is wel degelijk een goede keuze voor duurzaamheid. Zo houdt een groen dak het water langer vast, waardoor het riool stukken minder wordt belast. Hoewel het de warmte niet goed binnenhoudt, houdt een groen dak het huis ’s zomers wel koeler. Zonnepanelen presteren zelfs beter op een Sedumdak!Vragen over Muurisolatie

Kan jij jouw vraag hier niet vinden? Stel het direct aan ons via onze website of bel ons!

Heb je te maken met geluidsoverlast? De muurisolatie die wij aanbieden, is helaas geen geluidsisolatie. De spouwmuurisolatie die wij bieden, is ontwikkeld om het energieverbruik te verlagen en het wooncomfort te verbeteren. Dit wordt energetische isolatiemaatregelen genoemd. Heb je te maken met geluidsoverlast? De muurisolatie die wij aanbieden, is helaas geen geluidsisolatie. Het isolatiemateriaal wat specifiek ontwikkeld is voor het tegengaan van geluidsoverlast, is weer niet ter verbetering van het energieverbruik. Wat wel zowel energetisch als geluidswerend is, is het glas vervangen door HR++glas.

De goedkoopste manier om het gasverbruik te verlagen, is het isoleren van de spouwmuren. De kosten hiervoor zijn bij een gemiddelde tussenwoning zo’n €650,00. Voor een hoekwoning wordt de prijs alweer hoger, omdat er een extra muur geïsoleerd moet worden. De gemiddelde kosten hiervoor komen uit op zo’n €1.000,00. Daarnaast zijn voorzetwanden ook mogelijk. De ingreep is echter duurder, maar levert tegelijkertijd ook een hogere energiebesparing op.

Er is een subsidieregeling voor onder andere muurisolatie. Dit heet “subsidieregeling energiebesparing eigen huis”. Je komt hiervoor echter pas in aanmerking als je de muurisolatie combineert met een of meerdere, andere isolatiemaatregelen. Echter is het ook aantrekkelijk om de maatregel zonder subsidie uit te laten voeren, omdat de kosten niet heel hoog zijn. Wat wel een kostbare ingreep is, is het isoleren van de binnen- of buitenzijde van de gevel. Uiteraard is hiervoor ook de Energiebespaarlening in het leven geroepen, zodat je voor een voordelig rentepercentage geld kunt lenen om deze verbeteringen uit te kunnen voeren. De eisen waaraan voldaan moet worden, kunnen wij uiteraard bieden.Vragen over Vloer- en bodemisolatie

Kan jij jouw vraag hier niet vinden? Stel het direct aan ons via onze website of bel ons!

Door de bodem te isoleren zorg je voor drogere lucht in de kruipruimte, waardoor wordt voorkomen dat er vocht in je woning trekt. Bij bodemisolatie spuiten wij EPS parels in de kruipruimte. Vooral als je een lage en vochtige kruipruimte hebt, tot zo’n 45 centimeter hoog, of als er leidingen tegen de onderzijde van de vloer zijn aangebracht en dat vrij wilt houden, is dit een goede oplossing. De EPS parels, waarmee de bodem wordt geïsoleerd, hebben een hoge isolatiewaarde, gaan lang mee en zijn 100% recyclebaar. Als er vocht in de kruipruimte komt, stijgen de EPS korrels mee, zodat het vocht niet in de woning trekt. Na het isoleren is de kruipruimte nog steeds goed toegankelijk.

Dit is zeker mogelijk. Het isolatiemateriaal kan aangebracht worden op de bodem van de kruipruimte of tegen de onderkant van de vloer, als de hoogte van de ruimte dit toelaat Het isoleren van je vloer zorgt er voor dat ruimte onder jouw vloer minder koud en vochtig is. Hierdoor komt er minder kou en vocht via de vloer je huis binnen en wordt je woning comfortabeler. Wij bieden verschillende isolatiemaatregelen, afhankelijk van je kruipruimte. Lees hieronder meer over bodemisolatie en vloerisolatie voor je kruipruimte.

Ook in dit geval brengen we het isolatiemateriaal aan tegen de onderkant van je vloer, via de kruipruimte. Bij het isoleren van de vloer, brengen we een laag Jetspray aan de onderzijde van de betonnen vloer. Jetspray bestaat voor 80% uit gerecycled materiaal en is, in tegenstelling tot pur, niet giftig. Tevens is het snel en gemakkelijk te isoleren, waardoor je gewoon thuis kunt blijven.

Isolatieparels (EPS parels) van Neopixels zijn zeer geschikt om een houten vloer te isoleren tussen de balken. Onder de vloer wordt tussen de houten balken aluminiumreflectiefolie gespannen, waarna deze ruimte wordt vol geblazen met EPS parels. Deze isolatieparels bestaan voor 98% uit lucht en zorgen er voor dat er geen koude lucht meer je woning in trekt. De vloer wordt dankzij deze maatregel zo’n 4 graden warmer! De EPS parels zijn niet chemisch en daardoor 100% recyclebaar.

De kosten voor het isoleren van de vloer is afhankelijk van het materiaal en hoe de vloer wordt geïsoleerd. Bodemisolatie is bijvoorbeeld goedkoper dan vloerisolatie. Voor het isoleren van de bodem van een tussenwoning betaal je zo rond de €1350,00, terwijl je voor vloerisolatie van een houten vloer met EPS parels gemiddeld zo’n €2150,00 kwijt bent. Het isoleren van een betonnen vloer zit hier weer tussenin: zo’n €1780,00. Uiteraard kan je er voor kiezen om de kosten te betalen met de Energiebespaarlening. Deze lening is te gebruiken voor alle drie de vormen van vloerisolatie.

Als je er voor kiest om de vloer zelf te isoleren is het belangrijk om te letten op vocht en ventilatie van de kruipruimte. Als dit niet goed gebeurt, ontstaan er vochtproblemen en ben je nog verder van huis. Er zijn materialen die je zelf kunt kopen en aanbrengen. Het nadeel van zelf isoleren, is dat je niet in aanmerking komt voor de Energiebespaarlening.
De materialen waar wij de vloer mee laten isoleren, kunnen alleen door een gecertificeerd bedrijf worden aangebracht. Uiteraard wordt er door dat bedrijf ook gelet op de ventilatie en het vocht in de kruipruimte.

Omdat schelpen minder goed isoleren dan EPS parels, moet er een dikkere laag worden aangebracht. Doordat er een dikke laag moet worden aangebracht, zijn veel kruipruimtes niet geschikt voor dat soort isolatiemateriaal. Daarnaast zijn schelpen ook zwaar materiaal en moeten de leidingen verlegd worden als deze op de grond liggen. Om deze reden kiezen wij voor EPS parels.

Wanneer je ook warme voeten wilt, is enkel vloerisolatie niet voldoende. Vloerverwarming biedt daarin de perfecte oplossing. Doordat de vloer geïsoleerd is, zal de warmte van de vloerverwarming niet naar beneden uitstralen en voorkomt het dat er vocht onder de vloer ontstaat. Vloerverwarming is dus een slimme combinatie met vloerisolatie, en je bent dan goed voorbereid op duurzame verwarmingssystemen zoals een inductieketel.

Vloerisolatie is niet hetzelfde als geluidsisolatie. Vloerisolatie voorkomt dat kou en vocht de woning intrekken. Geluidsisolatie wordt voornamelijk gebruikt voor appartementen, waar het isolatiemateriaal aan de bovenkant van de verdiepingsvloer wordt aangebracht. Dat is wel geluiddempend en komt onder de vloer te zitten, zoals laminaat. Het heeft dus geen duurzaam effect, waardoor wij enkel vloerisolatie bieden en geen geluidsisolatie.Vragen over Glas en Kozijnen

Kan jij jouw vraag hier niet vinden? Stel het direct aan ons via onze website of bel ons!

Er zijn ontzettend veel soorten glas: dubbel glas, Hoogrendementsglas (HR) en zelfs triple glas. Wij bieden enkel HR++glas, omdat dit naar onze mening de beste keuze is voor elke woning. Dit type glas isoleert goed en de prijs-kwaliteit verhouding is ten opzichte van het triple glas beter. HR++ glas isoleert twee keer beter dan gewoon dubbel glas, omdat dubbel glas geen gas tussen de glasplaten heeft.
Heb je in de vorige eeuw dubbel glas laten plaatsen? Dan is de kans aanwezig dat het lek is geraakt. Er is dan geen stilstaande lucht tussen de glasplaten in, waardoor het glas minder goed isoleert. Zie je condens tussen de glasplaten? Dan is dat een teken dat het glas lek is.

Het kan voorkomen dat de kozijnen te smal zijn voor het nieuwe glas. In dat geval kunnen we deze vervangen. Als de kozijnen rot zijn, zullen we ze uiteraard ook vervangen. Rotte kozijnen lekken warmte naar buiten en laten kou en vocht toe in huis. De nieuwe kozijnen leveren wij altijd in combinatie met HR++ glas, zodat je weer goed beschermd bent tegen kou en vocht.

Ja, er bestaat een landelijke subsidie voor onder andere glas: Energiebesparing eigen huis. De voorwaarde bij deze subsidieregeling is wel dat je nog een andere maatregel laat uitvoeren, zoals dak-, bodem-, of muurisolatie. Uiteraard kan onze adviseur meer vertellen over deze subsidie en kan tevens in het adviesgesprek het subsidiebedrag berekenen. Daarnaast is het mogelijk om tegen een laag rentepercentage de Energiebespaarlening af te sluiten.

Het inmeten en plaatsen is een ingewikkelde klus en kan het beste worden uitgevoerd door een professional. Onze partners hebben veel ervaring en hebben de benodigde certificaten. Het is mogelijk om in één dag het glas van alle ramen op een verdieping te vervangen. Wanneer er ook kozijnen moeten worden vervangen, kan de klus langer duren dan een dag. Het is afhankelijk van het aantal ramen/kozijnen die vervangen moeten worden. We plaatsen in alle gevallen de nieuwe kozijnen en het glas op dezelfde dag terug, zodat je niet zonder ramen zit ’s nachts. Voorafgaand aan de klus, ontvang je een checklist waarin staat beschreven wat je kunt verwachten en waar je rekening mee dient te houden. Op deze manier kan de klus zo soepel mogelijk verlopen.

Staat je vraag er niet tussen? Vraag het direct aan onze klantenservice via de chat!