Veelgestelde vragen Isolatie
Vragen over Dakisolatie
Kan jij jouw vraag hier niet vinden? Stel het direct aan ons via onze website of bel ons!
Het isoleren van je dak is een kostbare investering, maar wel een met een hoog rendement. De kosten zijn afhankelijk van het type materiaal dat wordt gebruikt en wat het afwerkingsniveau is. De goedkoopste manier, zonder afwerking, kost zo’n €2.500,00 voor een gemiddeld dak.
Ook voor dakisolatie is er een subsidie, wanneer je deze maatregel laat uitvoeren in combinatie met een andere maatregel. De subsidie wordt bepaald op basis van het aantal vierkante meters wat je wil laten isoleren. Uiteraard kan onze adviseur het subsidiebedrag voor je berekenen in een persoonlijk gesprek. Tevens kan de subsidie gecombineerd worden met de Energiebespaarlening, zodat de uitgave voor jou minder groot is.
Je wilt natuurlijk snel weten op wat voor manier je jouw dak het beste kunt isoleren, wat het kost en wat het je kan opleveren. Daarnaast wil je er op vertrouwen dat een goede aannemer het werk komt uitvoeren. Wij zullen dan ook eerst een duidelijkheid scheppen over de kosten en wat het je kan opleveren. Naar aanleiding hiervan kun je beslissen of je het dak wil laten isoleren. Als je het dak wilt laten isoleren, komen wij langs om het dak te controleren. Daarna regelen wij de rest en blijven wij betrokken tot en met de oplevering.
Platte daken isoleren wij aan de buitenkant, in tegenstelling tot schuine daken. De reden hiervoor is dat er een groot risico is op dakrot als het dak aan de binnenkant wordt geïsoleerd. Naast het plaatsen van de dakisolatie, controleren wij tevens de bestaande dakbedekking en dakranden. Een voordeel van isolatie aan de buitenkant, is dat er binnen geen ruimte hoeft te worden verloren te gaan in de woning. Je hebt dus geen last van de werkzaamheden in de woning, omdat dit enkel aan de buitenzijde plaatsvindt. Afhankelijk van de huidige situatie wordt gekeken welk materiaal het meest geschikt is.
Voor het binnenhouden van de warmte, biedt een groen dak niet dezelfde isolatiewaarde als een geïsoleerd dak. Echter, een groen dak is wel degelijk een goede keuze voor duurzaamheid. Zo houdt een groen dak het water langer vast, waardoor het riool stukken minder wordt belast. Hoewel het de warmte niet goed binnenhoudt, houdt een groen dak het huis ’s zomers wel koeler. Zonnepanelen presteren zelfs beter op een Sedumdak!