Veelgestelde vragen Isolatie

Vragen over Glas en Kozijnen

Kan jij jouw vraag hier niet vinden? Stel het direct aan ons via onze website of bel ons!

Er zijn ontzettend veel soorten glas: dubbel glas, Hoogrendementsglas (HR) en zelfs triple glas. Wij bieden enkel HR++glas, omdat dit naar onze mening de beste keuze is voor elke woning. Dit type glas isoleert goed en de prijs-kwaliteit verhouding is ten opzichte van het triple glas beter. HR++ glas isoleert twee keer beter dan gewoon dubbel glas, omdat dubbel glas geen gas tussen de glasplaten heeft.
Heb je in de vorige eeuw dubbel glas laten plaatsen? Dan is de kans aanwezig dat het lek is geraakt. Er is dan geen stilstaande lucht tussen de glasplaten in, waardoor het glas minder goed isoleert. Zie je condens tussen de glasplaten? Dan is dat een teken dat het glas lek is.

Het kan voorkomen dat de kozijnen te smal zijn voor het nieuwe glas. In dat geval kunnen we deze vervangen. Als de kozijnen rot zijn, zullen we ze uiteraard ook vervangen. Rotte kozijnen lekken warmte naar buiten en laten kou en vocht toe in huis. De nieuwe kozijnen leveren wij altijd in combinatie met HR++ glas, zodat je weer goed beschermd bent tegen kou en vocht.

Ja, er bestaat een landelijke subsidie voor onder andere glas: Energiebesparing eigen huis. De voorwaarde bij deze subsidieregeling is wel dat je nog een andere maatregel laat uitvoeren, zoals dak-, bodem-, of muurisolatie. Uiteraard kan onze adviseur meer vertellen over deze subsidie en kan tevens in het adviesgesprek het subsidiebedrag berekenen. Daarnaast is het mogelijk om tegen een laag rentepercentage de Energiebespaarlening af te sluiten.

Het inmeten en plaatsen is een ingewikkelde klus en kan het beste worden uitgevoerd door een professional. Onze partners hebben veel ervaring en hebben de benodigde certificaten. Het is mogelijk om in één dag het glas van alle ramen op een verdieping te vervangen. Wanneer er ook kozijnen moeten worden vervangen, kan de klus langer duren dan een dag. Het is afhankelijk van het aantal ramen/kozijnen die vervangen moeten worden. We plaatsen in alle gevallen de nieuwe kozijnen en het glas op dezelfde dag terug, zodat je niet zonder ramen zit ’s nachts. Voorafgaand aan de klus, ontvang je een checklist waarin staat beschreven wat je kunt verwachten en waar je rekening mee dient te houden. Op deze manier kan de klus zo soepel mogelijk verlopen.

Staat je vraag er niet tussen? Vraag het direct aan onze klantenservice via de chat!