Veelgestelde vragen Isolatie

Vragen over Muurisolatie

Kan jij jouw vraag hier niet vinden? Stel het direct aan ons via onze website of bel ons!

Heb je te maken met geluidsoverlast? De muurisolatie die wij aanbieden, is helaas geen geluidsisolatie. De spouwmuurisolatie die wij bieden, is ontwikkeld om het energieverbruik te verlagen en het wooncomfort te verbeteren. Dit wordt energetische isolatiemaatregelen genoemd. Het isolatiemateriaal wat specifiek ontwikkeld is voor het tegengaan van geluidsoverlast, is weer niet ter verbetering van het energieverbruik. Wat wel zowel energetisch als geluidswerend is, is het glas vervangen door HR++glas.

De goedkoopste manier om het gasverbruik te verlagen, is het isoleren van de spouwmuren. De kosten hiervoor zijn bij een gemiddelde tussenwoning zo’n €650,00. Voor een hoekwoning wordt de prijs alweer hoger, omdat er een extra muur geïsoleerd moet worden. De gemiddelde kosten hiervoor komen uit op zo’n €1.000,00. Daarnaast zijn voorzetwanden ook mogelijk. De ingreep is echter duurder, maar levert tegelijkertijd ook een hogere energiebesparing op.

Er is een subsidieregeling voor onder andere muurisolatie. Dit heet “subsidieregeling energiebesparing eigen huis”. Je komt hiervoor echter pas in aanmerking als je de muurisolatie combineert met een of meerdere, andere isolatiemaatregelen. Echter is het ook aantrekkelijk om de maatregel zonder subsidie uit te laten voeren, omdat de kosten niet heel hoog zijn. Wat wel een kostbare ingreep is, is het isoleren van de binnen- of buitenzijde van de gevel. Uiteraard is hiervoor ook de Energiebespaarlening in het leven geroepen, zodat je voor een voordelig rentepercentage geld kunt lenen om deze verbeteringen uit te kunnen voeren. De eisen waaraan voldaan moet worden, kunnen wij uiteraard bieden.

Staat je vraag er niet tussen? Vraag het direct aan onze klantenservice via de chat!