Vragen over Vloer- en bodemisolatie

Veelgestelde vragen Isolatie

Vragen over Vloer- en bodemisolatie

Kan jij jouw vraag hier niet vinden? Stel het direct aan ons via onze website of bel ons!

Dit is zeker mogelijk. Het isolatiemateriaal kan zowel aangebracht worden op de bodem van de kruipruimte of tegen de onderkant van de vloer, als de hoogte van de ruimte dit toelaat. Het isoleren van je vloer zorgt er voor dat ruimte onder jouw vloer minder koud en vochtig is. Hierdoor komt er minder kou en vocht via de vloer je huis binnen en wordt je woning comfortabeler. Wij bieden verschillende isolatiemaatregelen, afhankelijk van je kruipruimte. Lees hieronder meer over bodemisolatie en vloerisolatie voor je kruipruimte.

Door de bodem te isoleren zorg je voor drogere lucht in de kruipruimte, waardoor wordt voorkomen dat er vocht in je woning trekt. Bij bodemisolatie spuiten wij EPS parels in de kruipruimte. Vooral als je een lage en vochtige kruipruimte hebt, tot zo’n 45 centimeter hoog, of als er leidingen tegen de onderzijde van de vloer zijn aangebracht en dat vrij wilt houden, is dit een goede oplossing. De EPS parels, waarmee de bodem wordt geïsoleerd, heeft een hoge isolatiewaarde, gaat lang mee en is 100% recyclebaar. Als er vocht in de kruipruimte komt, stijgen de EPS korrels mee, zodat het vocht niet in de woning trekt. Na het isoleren is de kruipruimte nog steeds goed toegankelijk.

Ook in dit geval brengen we het isolatiemateriaal aan tegen de onderkant van je vloer, via de kruipruimte. Bij het isoleren van de vloer, brengen we een laag Jetspray aan de onderzijde van de betonnen vloer. Jetspray bestaat voor 80% uit gerecycled materiaal en is, in tegenstelling tot pur, niet giftig. Tevens is het snel en gemakkelijk te isoleren, waardoor je gewoon thuis kunt blijven.

Isolatieparels (EPS parels) van Neopixels zijn zeer geschikt om een houten vloer te isoleren tussen de balken. Onder de vloer wordt tussen de houten balken aluminiumreflectiefolie gespannen, waarna deze ruimte wordt vol geblazen met EPS parels. Deze isolatieparels bestaan voor 98% uit lucht en zorgen er voor dat er geen koude lucht meer je woning in trekt. De vloer wordt dankzij deze maatregel zo’n 4 graden warmer! De EPS parels zijn niet chemisch en daardoor 100% recyclebaar.

De kosten voor het isoleren van de vloer is afhankelijk van het materiaal en hoe de vloer wordt geïsoleerd. Bodemisolatie is bijvoorbeeld goedkoper dan vloerisolatie. Voor het isoleren van de bodem van een tussenwoning betaal je zo rond de €1350,00, terwijl je voor vloerisolatie van een houten vloer met EPS parels gemiddeld zo’n €2150,00 kwijt bent. Het isoleren van een betonnen vloer zit hier weer tussenin: zo’n €1780,00. Uiteraard kan je er voor kiezen om de kosten te betalen met de Energiebespaarlening. Deze lening is te gebruiken voor alle drie de vormen van vloerisolatie.

Als je er voor kiest om de vloer zelf te isoleren is het belangrijk om te letten op vocht en ventilatie van de kruipruimte. Als dit niet goed gebeurt, ontstaan er vochtproblemen en ben je nog verder van huis. Er zijn materialen die je zelf kunt kopen en aanbrengen. Het nadeel van zelf isoleren, is dat je niet in aanmerking komt voor de Energiebespaarlening.
De materialen waar wij de vloer mee laten isoleren, kunnen alleen door een gecertificeerd bedrijf worden aangebracht. Uiteraard wordt er door dat bedrijf ook gelet op de ventilatie en het vocht in de kruipruimte.

Omdat schelpen minder goed isoleren dan EPS parels, moet er een dikkere laag worden aangebracht. Doordat er een dikke laag moet worden aangebracht, zijn veel kruipruimtes niet geschikt voor dat soort isolatiemateriaal. Daarnaast zijn schelpen ook zwaar materiaal en moeten de leidingen verlegd worden als deze op de grond liggen. Om deze reden kiezen wij voor EPS parels.

Wanneer je ook warme voeten wilt, is enkel vloerisolatie niet voldoende. Vloerverwarming biedt daarin de perfecte oplossing. Doordat de vloer geïsoleerd is, zal de warmte van de vloerverwarming niet naar beneden uitstralen en voorkomt het dat er vocht onder de vloer ontstaat. Vloerverwarming is dus een slimme combinatie met vloerisolatie, en je bent dan goed voorbereid op duurzame verwarmingssystemen zoals een warmtepomp.

Vloerisolatie is niet hetzelfde als geluidsisolatie. Vloerisolatie voorkomt dat kou en vocht de woning intrekken. Geluidsisolatie wordt voornamelijk gebruikt voor appartementen, waar het isolatiemateriaal aan de bovenkant van de verdiepingsvloer wordt aangebracht. Dat is wel geluiddempend en komt onder de vloer te zitten, zoals laminaat. Het heeft dus geen duurzaam effect, waardoor wij enkel vloerisolatie bieden en geen geluidsisolatie.

Staat je vraag er niet tussen? Vraag het direct aan onze klantenservice via de chat!